Zorgpremies Menzis, OHRA en PMA omhoog in 2017

Geschreven op door Peter Franssen

In aanloop naar de deadline van 19 november aanstaande, komen steeds meer zorgverzekeraars naar buiten met de premies van de zorgverzekeringen voor 2017. In navolging van de reeds bekende premies voor 2017, zijn ook de zorgpremies van Menzis, , OHRA en PMA fors gestegen.

Sterkste stijging bij Menzis

De grootste stijging van de zorgverzekeringspremie is vooralsnog afkomstig uit het aanbod van Menzis, die de premie van de basisverzekering (‘Menzis Basis’) heeft verhoogd met ruim €12. Hierdoor komt de premie uit op het maandelijks bedrag van €119.

Volgens bestuurder Frank Janssen is de stijging onvermijdelijk, ondanks een teruggave van 103 euro per verzekerde per jaar uit de reserves en het snijden in bedrijfskosten. De budgetpolis ‘Menzis Basis Voordelig’ gaat komend jaar €103 per maand bedragen, terwijl de restitutiepolis ‘Menzis Basis Vrij’ maandelijks €122 zal kosten.

PMA biedt dezelfde zorgverzekeringspakketten als Menzis, aangevuld met een eigen collectiviteitskorting. Hier betalen zorgconsumenten €100,25 voor Menzis Basis Voordelig, €107,92 voor Menzis Basis en €110,71 voor de Menzis Basis Vrij restitutiepolis. Via PMA is men gemiddeld €8,40 goedkoper uit.

 

Lees ook
zorgverzekering 2019
Gemiddelde premie zorgverzekering 2019 vijf euro omhoog

Nederlanders zullen naar verwachting zo’n 5 euro duurder uitzijn voor…

 

OHRA

Zorgverzekeraar OHRA heeft de eigen reserves ook ingezet om de premiestijging te verzachten. Middels een collectiviteitskorting van €9,09, komt de maandelijkse premie van de zorgverzekering bij OHRA uit op €104,55. Hiermee is de zorgverzekering in 2017 met €8,45 gestegen ten opzichte van vorig jaar (€96,10).

Zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk zaterdag 19 november de tijd om de premies van het komende jaar bekend te maken. Voor het meest actuele overzicht van de premies van de zorgverzekeringen in 2017, kunt u het overzicht van het Z.I.C. bekijken op de Zorgverzekering 2017 pagina.

Peter Franssen

Voor de nieuwsredactie van het Zorgverzekering Informatie Centrum publiceer ik het relevante zorgnieuws over de financiele aspecten voor de Nederlandse zorgconsument. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen rondom de vergoedingen in het basispakket, de maandelijkse zorgpremie, het eigen risico en het kiezen van een voordelige zorgverzekering.