Zorgpremie 2018 bij OHRA, Delta Lloyd en Zorg en Zekerheid is bekend

Geschreven op door Peter Franssen

Vandaag hebben verzekeraars OHRA, Delta Lloyd en Zorg en Zekerheid hun premie voor de zorgverzekering 2018 bekendgemaakt. Bij OHRA en Delta Lloyd stijgt de zorgpremie in 2018, terwijl de premies van de verschillende zorgpolissen van Zorg en Zekerheid licht dalen.

 

Lees ook
Zorgverzekeringen Vergelijken
Zorgverzekering vergelijken & afsluiten

Vergelijk alle zorgverzekeringen voor 2018 op basis van premie, dekking en polisvoorwaarden. Met de zorgvergelijker van het Zorgverzekering Informatie Centrum ziet u snel wat voor u de goedkoopste zorgverzekering van het komende jaar is.

 

Hogere premie 2018 OHRA en Delta Lloyd
Zorgverzekeraar OHRA en Delta Lloyd bieden in 2018 wederom alleen een restitutiepolis (volledige vrije zorgkeuze) aan. De maandelijkse premie van de basisverzekering bij OHRA stijgt met 3,40 euro naar 107,95 euro per maand. Bij Delta Lloyd stijgt de zorgverzekering 2018 met 3,75 euro naar 119,58 euro per maand.

Lagere premie 2018 bij Zorg en Zekerheid
Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid biedt drie verschillende typen zorgpolis aan. De maandelijkse premie voor de restitutiepolis daalt met 0,50 euro naar 118,45 euro per maand. De naturapolis van Zorg en Zekerheid komt 1 euro per maand lager uit op 114,95 euro en de combinatiepolis van Zorg en Zekerheid daalt in 2018 met 0,65 euro naar 103,65 euro.

 

Lees ook
medische documenten en rekenmachine
Overstappen voor de zorgverzekering 2018?

Lees alles over de zorgverzekeringen van 2018. Informatie over het eigen risico, de zorgtoeslag én het belangrijkste actuele nieuws rondom de zorgverzekeringen 2018. Inclusief overzicht met alle zorgpremies 2018 per type polis (naturapolis, restitutiepolis, combinatiepolis en budgetpolis).

 

Verschillende soorten zorgverzekering

Naturapolis: u kunt alleen terecht bij zorgaanbieders waar uw verzekeraar een contract mee heeft, de verzekeraar betaalt de vergoedingen direct aan de zorgaanbieder,

Restitutiepolis: u heeft volledige vrije zorgkeuze. De kosten schiet u zelf voor en de rekeningen kunt u vervolgens opsturen naar uw verzekeraar die de voorgeschoten bedragen vervolgens terugstort

Combinatiepolis: de natura- en restitutiepolis worden gecombineerd, u kunt zelf uw zorgaanbieder kiezen.

Zorgverzekeringen vergelijken
Uiterlijk 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun premies voor 2018 bekend hebben gemaakt. Zodra alle premies bekend zijn, kunt u bij het Zorgverzekering Informatie Centrum gebruikmaken van onze zorgvergelijker 2018, hiermee kunt u   zorgverzekeringen vergelijken op premie, dekking én op basis van de aanvullende verzekeringen.

 

Lees ook
DSW zorgverzekering in 2018
Zorgverzekeraar DSW verlaagt eigen risico en zorgpremie 2018

Zorgverzekeraar DSW heeft bekendgemaakt dat zij in 2018 zowel de zorgpremie als het eigen risico verlagen. Het is nooit eerder voorgekomen dat een zorgverzekeraar een lager eigen risico hanteert dan het door de overheid vastgestelde bedrag.

 

Lees ook
staafdiagram medisch
De zorgverzekering 2018 volgens de Rijksbegroting

De Rijksbegroting 2018 is inmiddels naar buiten gebracht en daarmee zijn een aantal eerder uitgelekte zaken rondom de zorgverzekering 2018 nu officieel bevestigd.

Peter Franssen

Voor de nieuwsredactie van het Zorgverzekering Informatie Centrum publiceer ik het relevante zorgnieuws over de financiele aspecten voor de Nederlandse zorgconsument. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen rondom de vergoedingen in het basispakket, de maandelijkse zorgpremie, het eigen risico en het kiezen van een voordelige zorgverzekering.