Zorg en Zekerheid maakt zorgpremie 2016 bekend

Geschreven op door Jetty Overdijk

Deze week zullen alle zorgverzekeraars in Nederland hun premies voor de basisverzekering 2016 bekendmaken. Inmiddels heeft ook zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid de premie voor het komende jaar bekendgemaakt.

 

Lees ook
medische documenten en rekenmachine
De zorgverzekering 2018

Lees alle wijzigingen en belangrijke informatie over de zorgverzekeringen van 2018 en het belangrijkste actuele nieuws rondom de zorgverzekeringen 2018. Inclusief het handigste overzicht met alle zorgpremies 2018 (per type zorgverzekering: naturapolis, restitutiepolis, combinatiepolis en budgetpolis).

 

Hoogste stijging
Van alle premiestijgingen die tot nu toe bekend zijn, is de premiestijging van Zorg en Zekerheid het grootst. De kosten voor de zorgverzekering 2016 zullen het komende jaar met 5 euro omhoog gaan. Deze stijging valt echter lager uit dan verwacht door het ministerie van Volksgezondheid, dat uitging van een gemiddelde premiestijging van ruim 7 euro per maand.

 

Zorg-en-zekerheid-premie

 

Zorg en Zekerheid pakketten
Zorg en Zekerheid kent twee basisverzekeringen; de Zorg Zeker naturapolis en de Zorg Vrij restitutiepolis. Beide pakketten zullen het komende jaar 4,9% duurder worden. Verzekerden betalen voor de Zorg Zeker naturapolis nu nog 101,95 euro per maand; in 2016 zal dit bedrag stijgen naar 106,95 per maand. De premie voor de Zorg Vrij restitutiepolis stijgt van 104,45 naar 109,45 euro per maand.

 

Lees ook
zorgverzekering 2019
Gemiddelde premie zorgverzekering 2019 vijf euro omhoog

Nederlanders zullen naar verwachting zo’n 5 euro duurder uitzijn voor…

 

Restitutiepolis
Hoewel Zorg en Zekerheid tot nu toe de grootste premiestijging kent, heeft de verzekeraar niet de duurste zorgverzekeringen. Voor de restitutiepolis van Zorg en Zekerheid betalen verzekerden het komende jaar 109,45 euro per maand. Daarentegen betalen verzekerden bij zorgverzekeraar CZ het komende jaar 110,70 voor de restitutiepolis.

Naturapolis
De naturapolis 2016 van Zorg en Zekerheid bedraagt 106,95 per maand. Verzekeraars Menzis en Azivo (onderdeel van Menzis) bieden het komende jaar een duurde naturapolis aan. Verzekerden betalen het komende jaar 107 euro voor de Menzis Basis naturapolis en 108 euro voor de naturapolis van Azivo.

Verschil
Van alle zorgverzekeringspakketten waarvan de premies inmiddels bekend zijn, is het verschil tussen het goedkoopste en het duurste pakket meer dan 200 euro op jaarbasis. Zorgprofessionals verwachten dat dit verschil nog verder zal oplopen.

Hoogte-zorgpremie-2016

Jetty Overdijk

Voor de nieuwsredactie van het Zorgverzekering Informatie Centrum publiceer ik het relevante zorgnieuws rondom de veranderingen in zorg, politieke ontwikkelingen met betrekking tot de zorg in Nederland en het Nederlandse zorgstelsel in het algemeen.