Premie zorgverzekering bij nog vier verzekeraars fors omhoog in 2017

Geschreven op door Peter Franssen

Onlangs waren er flinke premiestijgingen te zien bij de bekendmakingen van zorgverzekeraars DSW, CZ en StadHolland. Deze trend lijkt nu echter te worden doorgezet, kijkende naar de nieuwe zorgpremies van verzekeraars De Friesland, De Amersfoortse en Zorg & Zekerheid.

Zorg & Zekerheid

Zorg & Zekerheid, de zorgverzekeraar uit Leiden, heeft de premies van alle drie de basispakketten verhoogd. ‘Zorg Zeker’, de naturapolis van Zorg & Zekerheid, is gestegen met €3,20 naar een maandelijks premiebedrag van €110,15. Daarnaast is de restitutiepolis ‘Zorg Vrij’ gestegen met €3,55 naar een totaalbedrag van €113,00, en is de combinatiepolis ‘Zorg gemak’ gestegen naar €104,60 (een stijging van €4,20).

De Friesland, Kiemer en De Amersfoortse

De Friesland laat in haar bekendmakingen een nog forsere stijging zien. Zo komt de naturapolis met een premiestijging van €8,45 uit op €114,95 per maand. Ook de budget variant ‘Zelf bewust’ is gestegen met €8,25 naar een maandelijkse premie van 99,95. De restitutiepolis ‘Vrije Keus’ bedraagt met een stijging van €9,00 nu €120,50 per maand. Opvallend is dat Kiemer, het budget label van De Friesland, de grootste premiestijging laat zien, met een maandelijkse premie van €106,75. Dit is een stijging van maar liefst €10,80 per maand. Zorgverzekeraar De Amersfoortse laat een soortgelijke stijging zien van €9,55, waardoor de maandelijkse premie uitkomt op €117,50.

 

Lees ook
zorgverzekering 2019
Gemiddelde premie zorgverzekering 2019 vijf euro omhoog

Nederlanders zullen naar verwachting zo’n 5 euro duurder uitzijn voor…

 

Deadline bekendmakingen premies

Uiterlijk zaterdag 19 november moeten alle zorgverzekeraars hun premie voor het aankomende jaar bekend hebben gemaakt. Dit jaar valt het op dat steeds meer verzekeraars ervoor kiezen om de bekendmaking tot het laatste moment voor zich te houden. Ook zijn verzekeraars wat behoudender in het naar buiten toe communiceren van de nieuwe premies. Naar verwachting zal de waargenomen stijging in zorgpremie ook zichtbaar zijn bij de zorgverzekeraars die de komende dagen volgen. Voor het meest actuele overzicht van de bekendgemaakte premies kunt u terecht bij de zorgpremie tabel op de Zorgverzekering 2017 pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Franssen

Voor de nieuwsredactie van het Zorgverzekering Informatie Centrum publiceer ik het relevante zorgnieuws over de financiele aspecten voor de Nederlandse zorgconsument. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen rondom de vergoedingen in het basispakket, de maandelijkse zorgpremie, het eigen risico en het kiezen van een voordelige zorgverzekering.