Premie CZ Zorgverzekering stijgt met 7,5% in 2017

Geschreven op door Peter Franssen

CZ maakte vandaag de nieuwe zorgpremies van de zorgverzekering voor 2017 bekend. De zorgpremie van de basisverzekering gaat per 1 januari met bijna acht euro omhoog (€7,90). Hiermee komt de premie uit op €112,85. De verzekeraar houdt met de nieuwe premie rekening met een tekort van €12,35 euro per verzekerde per maand. Dit tekort wordt met de financiële reserves opgevangen.

Oorzaak stijging

De stijging van de kosten van de zorgverzekering valt te wijten aan (o.a.) de uitbreiding van het basispakket. Daarnaast zijn er duurdere medicijnen op de markt gekomen. Hierdoor zullen de zorgkosten die komende jaren met enkele procenten blijven stijgen.

De basiszorgverzekering is een verplichte verzekering in Nederland. Voor de zorgverzekering 2017 zijn nog niet alle premies bekend. Via de sectie met zorgpremies blijft u op de hoogte van de meest recente premie-ontwikkelingen. Het Z.I.C. houdt hier een actueel overzicht bij, waar CZ nu ook te vinden is. Zorgconsumenten kunnen zich vanaf 20 november oriënteren en een zorgverzekering afsluiten via Zorgverzekering Informatie Centrum.

 

Lees ook
zorgverzekering 2019
Gemiddelde premie zorgverzekering 2019 vijf euro omhoog

Nederlanders zullen naar verwachting zo’n 5 euro duurder uitzijn voor…

 

Overige labels CZ

Onder de labels van CZ Groep vallen (o.a.) Ohra, Delta Lloyd en CZ Direct. Van deze zorgverzekeraars is nog niet bekend of de premies voor de zorgverzekering 2017 even hard zullen stijgen. Zodra deze zorgpremies bekend worden zullen deze in het zorgpremie overzicht van het Z.I.C. worden bijgewerkt.

Peter Franssen

Voor de nieuwsredactie van het Zorgverzekering Informatie Centrum publiceer ik het relevante zorgnieuws over de financiele aspecten voor de Nederlandse zorgconsument. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen rondom de vergoedingen in het basispakket, de maandelijkse zorgpremie, het eigen risico en het kiezen van een voordelige zorgverzekering.