Premie CZ voor zorgverzekering 2016 bekend

Geschreven op door Peter Franssen

Zorgverzekeraar CZ heeft de premie voor de zorgverzekering 2016 bekendgemaakt. Net als bij andere grote verzekeraar, zal de premie van CZ het komende jaar licht stijgen.

Hogere premie
De premie voor de basisverzekering 2016 van CZ stijgt naar 104,95 euro, een toename van 4,45 euro. Tot nu toe kent CZ de op één na grootste stijging: de premie van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid gaat het komende jaar met 5 euro omhoog. Toch zijn de premiestijgingen die inmiddels bekend zijn minder groot dan verwacht door het ministerie van Volksgezondheid. Het ministerie ging uit van een gemiddelde premiestijging van ruim 7 euro op maandbasis.

 

Premie-CZ

 

Pakketten
De verzekeringspakketten van CZ zullen het komende jaar duurder zijn dan dit jaar. Verzekerden betalen voor de CZ Zorgbewust naturapolis nu nog 96,85 euro per maand. In 2016 betalen zij voor deze zorgverzekering 101,30 euro per maand. De maandelijkse premiekosten voor de CZ Zorg-op-maat naturapolis stijgen van 100,50 euro naar 104,95 euro, en de premie voor de CZ Zorgkeuze restitutiepolis stijgt van 106,25 euro naar 110,70 euro.

Late bekendmakingen
Dit jaar zijn de zorgverzekeraars opvallend laat met het bekendmaken van de premies. De deadline voor de bekendmakingen is komende donderdag 19 november. Zorgprofessionals menen dat de late bekendmakingen te maken hebben met de onderlinge concurrentiestrijd tussen verzekeraars. Verzekeraars wachten langer met de bekendmaking, zodat zij eerst kunnen afwachten wat concurrenten doen.

Verschil
Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste verzekering, waarvan de premies nu al bekend zijn, is ruim 200 euro. De verwachting is dat de verschillen voor de zorgverzekering 2016 nog verder zal oplopen.

Peter Franssen

Voor de nieuwsredactie van het Zorgverzekering Informatie Centrum publiceer ik het relevante zorgnieuws over de financiele aspecten voor de Nederlandse zorgconsument. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen rondom de vergoedingen in het basispakket, de maandelijkse zorgpremie, het eigen risico en het kiezen van een voordelige zorgverzekering.