Consumentenbond zaait onterecht angst volgens zorgverzekeraars

Geschreven op door Simon den Hollander

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) stelt dat de Consumentenbond onterecht angst zaait bij verzekerden. De Consumentenbond is van mening dat zorgverzekeraars de verzekerden niet op tijd informeren over vergoede zorg in de zorgverzekering 2017. Echter stelt ZN dat alle zorgverzekeraars op 19 november hun premie, polisvoorwaarden en gecontracteerde zorg op tijd hebben bekend gemaakt.

Consumentenbond onderneemt mogelijk juridische stappen

De Consumentenbond gaat onderzoeken of ze juridische stappen kunnen ondernemen tegen zorgverzekeraars. De organisatie geeft aan dat de zorgverzekeraars er niet in geslaagd zijn om op tijd hun verzekerden te informeren. Daarnaast willen ze dat de opzeggings- en aanmeldingstermijn voor de verzekeringen wordt verlengd dit jaar. Ten slotte pleit de bond ervoor dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) regelt dat verzekeraars en zorgaanbieders in het vervolg de contractering halverwege november hebben afgerond.

 

Lees ook
medische documenten en rekenmachine
Premies Zorgverzekering 2018 vergelijken?

Bekijk alle zorgpremies 2018 (per type zorgpolis: naturapolis, restitutiepolis, combinatiepolis en budgetpolis), informatie over het eigen risico, de zorgtoeslag én het belangrijkste actuele nieuws rondom de zorgverzekeringen 2018. Alle belangrijke informatie in één overzicht.

 

Foutieve informatie

De belangenorganisatie voor verzekeraars, ZN, geeft aan dat de Consumentenbond foutieve informatie op hun website heeft staan over enkele zorgverzekeraars. ZN adviseert verzekerden daarom om de website van de zorgverzekeraars zelf te bezoeken, alvorens ze de website van de Consumentenbond bezoeken. Op de website van de verzekeraars staat alle informatie over de gecontracteerde zorg. Volgens ZN zijn de contracten de afgelopen jaren altijd voor 1 januari afgerond. Dat sommige verzekeraars de contracten nu nog niet rond hebben is niet anders dan vorige jaren.

 

Lees ook
zorgverzekering 2019
Gemiddelde premie zorgverzekering 2019 vijf euro omhoog

Nederlanders zullen naar verwachting zo’n 5 euro duurder uitzijn voor…

 

Sommige contracten moeten nog ondertekend worden door de zorgaanbieder. ZN verwacht dat de resterende contracten de komende weken ondertekend worden en dat alles uiterlijk 1 januari is afgerond. Verzekerden hebben nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe polis te kiezen, echter is het dan niet meer mogelijk om naar een andere zorgverzekeraar over te stappen.

Simon den Hollander

Simon den Hollander is oprichter en hoofdredacteur van het Zorgverzekering Informatie Centrum. Samen met zijn redactie houdt hij al het nieuws op het gebied van zorgverzekeringen bij.