Goedkoopste zorgverzekering 2019

Bekijk op deze pagina een aantal handige overzichten, op basis waarvan u per type zorgpolis ziet welke zorgverzekeraar voor u de goedkoopste zorgverzekering 2019 biedt. Deze overzichten zijn gebaseerd op basis van de zorgpremies van alle zorgverzekeraars, die hun data beschikbaar hebben gesteld voor onze vergelijkingen.

Budgetpolis: Goedkoopste budget-zorgverzekeringen 2019

Bij dit type zorgverzekering heeft u toegang tot zorg bij (een select aantal) zorgaanbieders waar uw verzekeraar een contract mee heeft. Uw zorgverzekering betaalt de vergoedingen steeds direct aan de zorgaanbieders.

Goedkoopste zorgpremie bij eigen risico € 885:

  1. Zilveren Kruis Ziezo  € 79,95  → Goedkoopste zorgverzekering 2019
  2. De Friesland    € 84,75

Goedkoopste zorgpremie bij eigen risico € 385:

  1. Zilveren Kruis Ziezo  € 101,95  
  2. De Friesland (Zelf Bewust)  € 103,95

Naturapolis: Goedkoopste natura-zorgverzekeringen 2019

Bij dit type zorgverzekering heeft u toegang tot zorg bij de zorgaanbieders waar uw verzekeraar een contract mee heeft. Uw zorgverzekering betaalt de vergoedingen direct aan de betreffende zorgaanbieders.

Goedkoopste zorgpremie bij eigen risico € 885:

Goedkoopste zorgpremie bij eigen risico € 385:

Restitutiepolis: Goedkoopste restitutie-zorgverzekeringen 2019

Bij dit type zorgverzekering kunt u zelf uw zorgaanbieder(s) kiezen. Kosten schiet u bij deze vorm van zorgverzekering zelf voor. De rekeningen kunt u vervolgens opsturen naar uw verzekeraar sturen, die het bedrag op uw rekening terugstort.

Goedkoopste zorgpremie bij eigen risico € 885:

Goedkoopste zorgpremie bij eigen risico € 385:

Goedkoopste christelijke zorgverzekering 2019

Goedkoopste zorgpremie bij eigen risico € 885:

  1.  

Goedkoopste zorgpremie bij eigen risico € 385:

 


Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor u?

Tegen het einde van het jaar kijken veel mensen terug op hun huidige zorgverzekering. Vragen die hierbij vaak worden gesteld, zijn: is een andere zorgverzekering afsluiten voor mij voordelig, en welke verzekeraar biedt nu precies de goedkoopste zorgverzekering aan?

Ook zijn veel mensen bang dat bij een zorgverzekering het credo “goedkoop is duurkoop” geldt. Hieronder geven we meer informatie over de goedkoopste zorgverzekeringen en leggen we uit waarom sommige premies zo laag kunnen zijn. Ook hebben we een aantal tips verzameld die je kunnen helpen bij het verlagen van je premie.

 

 

Lees ook
medische documenten en rekenmachine
Zorgpremie 2019: overzicht van alle zorgverzekeringen

Bij alle zorgverzekeraars is de premie 2019 bekend. Vergelijk eenvoudig alle zorgverzekeringen van 2019 op basis van zorgpremie, dekking en polisvoorwaarden.

 

 

Wie biedt de goedkoopste zorgverzekering?

Deze vraag is lastig te beantwoorden, omdat het antwoord afhankelijk is van een aantal persoonlijke factoren. Heb je kinderen of ben je alleenstaand? Heb je specialistische zorg nodig? Eigenlijk bestaat er geen algemene goedkoopste verzekeraar. Wel kunnen we je vertellen welke verzekeraar de goedkoopste basisverzekering biedt.

Andere verzekeraar, zelfde basispakket

De inhoud van het basispakket wordt jaarlijks vastgesteld door het kabinet. Hierdoor bevat elke verzekering dezelfde basiszorg, ongeacht de hoogte van de premie. De enige uitzondering is de Christelijke verzekeraar ‘Pro Life’, die vanwege hun christelijke normen en waarden geen vergoedingen hebben opgenomen voor bijvoorbeeld IVF-behandelingen en niet medisch noodzakelijke abortus.

Bij een online verzekering regel je alles online

Van het declareren van je zorg tot aan het (her)bestellen van medicijnen en hulpmiddelen; alles verloopt grotendeels online. Hierdoor kan een verzekeraar stevig besparen op administratieve kosten.

Online verzekeringen bieden (bijna) altijd zorg in natura

Zorg in natura is de zorg die de zorgverzekeraar zelf voor jou regelt. Hierbij heeft de verzekeraar met diverse zorgaanbieders (ziekenhuizen, fysiotherapeuten, etc.) prijs- en kwaliteitsafspraken gemaakt. Wanneer je één van deze zorgverleners bezoekt, vergoedt je verzekeraar de geleverde zorg. Bij spoedeisende hulp kun je te allen tijde terecht bij ieder ziekenhuis.

Online verzekeraars leveren vaak minder aanvullende zorg

Online verzekeraars richten zich vooral op een jongere doelgroep, en dat is niet alleen omdat je moet kunnen omgaan met een computer. Jongere mensen hebben over het algemeen ook minder gezondheidsklachten. De verzekeraar gaat ervan uit dat je de laagst mogelijke premie wilt, omdat je niet extra wilt betalen voor zorg die je niet nodig hebt.

Naast het kiezen van de goedkoopste basiszorgverzekering zijn er ook andere manieren om maandelijks goedkoper uit te zijn. Een klein overzicht:

Kom je in aanmerking voor zorgtoeslag?

Veel mensen weten doorgaans niet dat ze in aanmerking kunnen komen voor zorgtoeslag. De hoogte van de zorgtoeslag is aan een maximum gebonden dat voor 2017 is vastgesteld op € 1.056,- per jaar (€ 88,- per maand) voor alleenstaanden. Heeft u echter een toeslagpartner waarmee u uw huishouden deelt, dan heeft u gezamenlijk recht op maximaal € 2.014,- per jaar (€ 168,- per maand) aan zorgtoeslag. Bij de genoemde bedragen gaat het wel om maxima. Daarnaast kunnen deze bedragen aan verandering onderhevig zijn. Eind 2018 zal de maximale hoogte van de zorgtoeslag voor 2019 bekendgemaakt worden.

Kun je kiezen voor een hoger eigen risico?

Het verplichte eigen risico voor zorgverzekeringen is voor 2017  vastgesteld op € 385,-. Wanneer je echter kiest voor een hoger eigen risico, wordt dit verrekend met je zorgpremie. Je kunt je eigen risico tot maximaal € 885,- verhogen. Dit is eventueel het overwegen waard wanneer je haast nooit gebruikmaakt van je zorgverzekering.

Ben je mogelijk oververzekerd?

Ben je aanvullend verzekerd voor zorg die je niet of amper gebruikt? Dan zou je kunnen overwegen om deze zorg in de toekomst zelf te betalen. Een jaarlijkse tandartscontrole kan bijvoorbeeld goedkoper zijn als je deze uit eigen zak betaalt dan wanneer je een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten.

Kom je in aanmerking voor een collectiviteitskorting?

Het kan zijn dat het bedrijf waarvoor je werkt een collectiviteitsregeling heeft getroffen met een zorgverzekeraar. Hierdoor kun je je namens het bedrijf voordelig verzekeren. Hetzelfde is mogelijk wanneer je lid ben van bijvoorbeeld een sport- of patiëntenvereniging.